FLEURT: így lettünk 6 csillagos online virágstúdió


50 négyzetméternyi Nyugat a Zrínyi utcában

2003-ban volt egy álmom. Ez az álom egy nemzetközi színvonalú virágboltról szólt, ahol a legnevesebb európai virágkötők munkái által inspirált prémium minőségű virágdekorációk, növénykompozíciók készülnek és ahol minden szirmában tökéletes csokrokat adunk a vásárlók kezébe. Egy olyan boltról álmodtam, ahol a partnereink szívesen elidőznek, mert feltölti őket a friss virágillat, a velünk való beszélgetés és a kreatív környezet. Egy olyan boltról, amely bármelyik nyugat-európai nagyvárosban megállná a helyét és Budapestet virágvárossá teheti.

A FLEURT Zrínyi utcai boltjában testet öltött az álmom. Friss, különleges vágott virágok és virágkompozíciók, szoliter növények, szárazvirág dekorációk és egyedi ajándéktárgyak harmonikus és összetéveszthetetlen hangulatú kis szigetét hoztuk létre.

2003-tól több tízezer virágkompozíciót készítettünk az ügyfeleinknek. Virágdíszbe öltöztettük a főváros legelegánsabb szállodáit, legfelkapottabb éttermeit és menő irodaházait. (Sőt, a szállodai enteriőrök piacán néhány év leforgása alatt váltunk a legkeresettebb virágdekoráció készítő manufaktúrává.)

A kompozíciók megtervezése, az alapanyagok és kellékek beszerzése, házhoz szállítása, az elkészített virágdekorációk folyamatos frissentartása, majd az installációk elbontása révén az első pillanattól 360 fokos kiszolgálást tudtunk és tudunk nyújtani az ügyfeleinknek. Ha kell, design vázákban, ha kell, hetente megújuló virágvilágú kompozíciókkal dolgozunk azon, hogy a vendégek szinte el se akarják hagyni a szállodát, újra és újra rácsodálkozzanak a mindig friss, álomszép és szezonálisan megújuló installációkra.

Növénydekorációs projektjeinkben nagyobb, akár ipari létesítmények és családi házak növényeinek tervezését, telepítését és gondozását is vállaljuk – ezeken a projekteken is otthagyjuk a kézjegyünket és természetesen itt is prémium virágokat, kiegészítőket használunk.

A szálloda virágdekoráció és irodai növénydesign csak az első lépést jelentette – a virágok iránti rajongásunkra és a jellegzetes FLEURT-stílusra sokan felfigyeltek.

Csendes családtagként ott voltunk esküvőkön, ballagásokon és születésnapi ünnepségeken. A kompozícióink beköltöztek magazinba illő családi nappalikba, hétvégi házakba, fiatal párok első közös fészkébe.

Az online rendelés és házhoz szállítás beindításával pedig a FLEURT virágai tanúi lehettek lánykérések, elsuttogott szerelmi vallomások, házassági évfordulók, anyák napi és nőnapi köszöntések ezreinek.

Munkánkat a szakma is elismeréssel jutalmazta. Az Aranyvirág versenyen a FLEURT a legszebb virágbolt elismerő díjának nyertese volt.A következő fejezet, amit együtt írunk meg

2020 februárjában úgy döntöttünk, hogy digitalizáljuk a virágstúdiónkat és a Zrínyi utca díjnyertes, különleges hangulatú, elegáns boltját az online térbe költöztetjük.

Az eladási adatokból és látogatottsági számokból láttuk, hogy az online vásárlás mennyivel kényelmesebb, testhezállóbb, elérhetőbb a vevőinknek, ezért a következő években még nagyobb hangsúlyt fektetünk a digitális kiszolgálás minőségének fejlesztésére.

Sosem féltünk szembe menni a trendekkel és utat mutatni a piac többi szereplőjének, ha kell. Ezzel a döntéssel azt is üzenjük a világnak, hogy nem a négy faltól lesz egy vállalkozás értékes (vagy kevésbé értékes).

A fizikai bolt digitalizálásával még több kreatív időt, még több alkotó energiát és emberi erőforrást tudunk fordítani az igazán lényeges dolgokra: termékfejlesztésre és eddig még sehol nem látott kompozíciók megalkotására.

Ettől az évtől tehát még a megszokott Fleurt-csúcsminőségnél is jobbat, többet és szebbet fogunk adni – mindezt kényelmesebben és gyorsabban.

Volt bennem bizonytalanság, amikor a döntés visszavonhatatlan elhatározássá formálódott bennem. A márciusban berobbanó járvány és az azt követő események viszont megerősítettek abban, hogy érdemes végigmenni az úton, amin februárban elindultunk.

De hogy valóban jó döntés volt-e, azt nem a Fleurt, még csak nem is a vevőink döntik majd el – hanem az, hogy akiknek a virágot adják, még jobban meghatódnak, még elismerőbben szólnak a dekorációról, még szorosabban ölelik át az ajándékozót és még sűrűbben folynak az örömkönnyei.
Így lesz az 5 csillagból 6.

Írjuk tovább közösen a Fleurt történetét.

Számítok Önre.

Józsa Judit

Álláspartner: Jooble