Szárazvirágdísz dekorációk

person Író: Tóth Judit list Kategória: Bejegyzések Dátum: comment Vélemények: 0 favorite Megtekintések: 1450

Újra divatba jöttek a szárazvirág dekorációk. Új elemekkel, új formában, új köntösben. Imádjuk őket a természetességükért, a praktikumukért.

EGY CSIPETNYI TERMÉSZET

A hét végén gyönyörű időnk volt. Vágyódni kezdtem a természetbe. Becsuktam a szemem és magam előtt láttam az erdőket, mezőket, a rajtuk élő füveket virágokat melyeket kedvesen fújdogál a szél jobbra-balra. Megnyugvás öntött el, és ekkor belém ötlött, haza szeretnék hozni egy szeletet belőle! Egy csipetnyi Balaton felvidéket, egy aprócska Toszkánát, egy leheletnyi Provence-t. Lehetséges? Miért ne! Hisz csak az erre alkalmas virágokat kell megtalálnunk, szorgalmas kezeinkkel megszednünk, majd a mezők kertek virágait hangulatunknak vagy a naptárnak megfelelő ajtódísszé, szárazvirág csokorrá vagy természetes kiegészítővé alakítanunk.

NÉZZÜNK PÁR SZÁRÍTÁSRA ALKALMAS NÖVÉNY KÖRNYEZETÜNKBŐL

Személyes kedvencem: hortenzia, levendula, gombvirág, pampafű. Viszont, ha nincs kedvünk bolyongani, ollóval késsel hadonászni, akkor irány az online tér! Lehetőségek tárháza válik elérhetővé egy gombnyomással :-). Hisz a száraz virágok újra reneszánszukat élik. Nálunk is nagy örömöt okoz, mikor ilyen típusú rendelés érkezik, igazi kihívás személyesebbé tenni ezt a világot. Sőt! Kimondottan vadászunk rá! 

ÚJ KÖNTÖS

Mert hiába régi, most megint vadonatúj köntösbe bújik és úgy vonul újra a divat porondján a szárított virágok hada. Szerencsére ma már nem csak a szárazra hervadt rózsafejekben gondolkodhatunk. Csodás naturális és színezett száraz növényi részek és tartósított élő virágok (örökrózsák) széles skálájából kötünk csokrokat, tűzünk virágdobozokat. Legkedveltebb talán a szárított pampafű, különböző fajta-hosszúságának és színezhetőségének köszönhetően. Egzotikus levelek közül a papagájvirág és a pálmafélék levelét szeretjük szárítani. Egy leheletnyi arany szórófesték Pazar luxuskinézetet kölcsönöz nekik. 

MIT SZERETÜNK EBBEN A KÖTÉSZETI STÍLUSBAN?

A kihívást! A határtalan színvilágot, a formákat, tapintásukat, hisz a kicsitől a nagyig, bolyhostól a simáig, pasztelltől a metálig már minden fellelhető belőle, csak a képzelet szabhat határt! 

Tehát ha valami tartósat, praktikusat, maradandót, személyre szólót, kreatívat vagy csak „nem tudom, de valamit be kéne tennem a sarokba” szeretne - bátran válasszon ezekből a készítményekből! 

Mondjunk valami tényleg érdekeset? Menyasszonyok is gyakran térnek be hozzánk szárazdekorációs ötletekkel. Nem csak a csokorban mutat jól egy kis bólogató fű, egész boldogságkaput lehet fűzni hatalmas pampafüvekből! 

TEHÁT:

Ne óckodjunk tőle! Bele kell vágni, a szárazvirág adta lehetőségek határtalanok! 

Van annál romantikusabb, mikor egy férfi és egy nő a szeretett családja és a lengedező pampa füvek, mezei kamillák vagy éppen a hatalmas pálmalevelek között mondja ki a boldogító igent? Ugye? Már el is képzeltük:-)

Hozzászólások

Nincs hozzászólás még

Vélemény írása

A 10 legnépszerűbb karácsonyi díszítést vesszük sorra
Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December