FLEURTVirágküldés
Budapest

Pénznem : Ft‎

Névnapok

Ma: Nándor. Holnap: Vendel.

Vevővélemények: 958

Értékelések átlaga:

Vevővélemények mutatása

Legfrissebb vevői értékelések
Hírlevél

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Milyen menyasszonyi csokor illik hozzánk?

0 komment
2020-05-25 16:17:30
 

Az esküvő minden nő életében mondhatni a legfontosabb nap. Ezért is nagyon fontos, hogy megfelelő és különleges legyen a csokor. A csokor összetételét kiválaszthatja Ön is, hogy milyen virágból álljon össze. A leggyakrabban még mindig a rózsát szokták kérni.

Milyen menyasszonyi csokor illik hozzánk?

Legfeljebb az orchidea az, ami még divatos. Ezen kívül elterjedt ennek a kétfajta virágnak a kombinációja is. A színeket tekintve rózsából inkább pirosat, fehéret, ritkábban pedig sárgát vagy krémszínűt; az orchideából pedig rózsaszínes-lilásat, világoszöldet és sárgát készíttetnek. A színkombinációt pedig úgy oldják meg, hogy fehér orchidea mellé vörös rózsát kötnek. A legtöbb csokor fehér színben pompázik a leginkább, hiszen ez így illik a ruha színéhez is. Előfordult már olyan is, hogy valaki nem fehér ruhában esküdött meg, de ez mindenkinek a saját választása. Ha nem fehér ruhában házasodik, a csokrot a ruha színéhez igazítják.

A csokorba mindenképpen kell valamilyen zöldet tűzni, ez lehet plumosus, apró pálma, páfrány, eukaliptusz levél vagy macifű. De akár színes levelekkel is különlegessé lehet tenni. A rózsa mellé apró fehér rezgőt szoktak kötni, amely meglágyítja, mert ha egy vörös vagy bordó rózsát csak sötétzöld levéllel kombinálnak, az nagyon merev benyomást ad vissza. A dekoráció épp olyan fontos, mint a menyasszonyi csokor választás.

Milyen alakú menyasszonyi csokor a divat 2020-ban?

Gömb, hosszúkás és csepp alakú – ez olyan mint egy könnycsepp. Általában az utóbbi kettőt szokták kérni. A hosszúkás csokrot olyan virágokból lehet készíteni, amelyeknek hosszabb száruk van, mint például rózsából, kálából, királyliliomból vagy fehér liliomból. Ebben a csokorban a virágok szárai több helyen össze van kötve.

Összesen mennyi virágot kérnek egy esküvőre?

Az asztaldíszeket leszámítva visel kitűzőt a vőlegény és a két tanú. Kell minden koszorúslánynak egy-egy csokor. Ezenkívül kell még az örömanyáknak is, és mivel a fiatalok azt mondják, hogy ezen nem spórolnak, ezért ez mindig különleges virágból készül. Ezek általában fehér színű virágból készülnek, de előfordul, hogy a rózsaszín virág mellé esik a választás.

Az autóra milyen díszeket lehet tenni, és hogyan áll meg rajta?

Először is meg kell kérdezni a menyasszonyt illetve a vőlegényt, hogy milyen színű lesz autó, egy sötétebb autóra fehér színeket kell össze válogatni, míg egy világosabb színű autóra sötétebb színeket.

Mennyire gyakori az, hogy két menyasszonyi csokrot kérnek?

Ahol szűkebb család van jelen, 20-30 főnél csak egyet, de a nagyobb esküvőknél mindig kettő készíttetnek. Van egy, amelyet a házasságkötő teremből kilépve eldobnak. Ez inkább egy kisebb csokor szokott lenni, melynél nem ragaszkodnak a menyasszonyok, hogy olyan legyen, mint a nagyobbik. És igazából nem is drága virágokból kérik, mivel ez csak egy jelképes csokor.

 

További érdekességek itt »

0 komment
Bankkártyás fizetés

Simple

A weboldal cookie-kat alkalmaz, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek.

Rendben