Karácsony közeledtével bárhová is megyünk, már mindenhol árulják a karácsonyi díszeket. A kirakatok és az üzletdekorációk meghitt ünnepi hangulatot árasztanak. Ebben a cikkünkben a legújabb 2020/2021-es karácsonyi díszítési trendek, karácsonyi színek és fenyőfa díszítési ötletek között szeretnénk segíteni az eligazodni.

 

Klasszikus csillogás

 

Valljuk be azért, hogy a karácsony a csillogásról is szól. Még azok is, akik a visszafogottabb stílus képviselői szeretnek ilyenkor “kirúgni a hámból”. Karácsonykor megengedett, sőt valahol kötelező a túlzás, a ragyogás, mert játékos gyerekkori hangulatot hoz otthonunkba. Persze meg lehet úszni a giccsparádét, ha nem bóvlit veszünk, és inkább a luxus fémes hatására törekszünk. Diótörős figuráikkal, mesebeli manóikkal, tündéreikkel s a hozzá tartozó cukormázzal a karácsonyi vásárok forgatagát idézik. Mókás, színes textilek, élénk gömbök és fények jellemzik. Gyerekes családok nagy kedvence lehet. Kedvenc színei a piros, a fehér, arany és a zöld.

 

Kék misztikum

 

A jeges tenger minden színárnyalatát magában foglalja és ebbe a trendbe tartozik a hófehér is. A letisztult, minimál stílusú lakásokba ajánlottak az áttetsző üveggömbök és dekorációk. Azoknak javasolt, akik a tél csodáját nem csak kint, hanem a finom melegben is kiélveznék. A tengerészkék nemcsak karácsonykor szép szín, hanem a 2020-as évek egyik népszerű irányzata. A kék szín különböző árnyalatait érdemes kombinálni, amilyen például a népszerű pávakék és 2021-ben év színének kikiáltott AI Aqua. Tavaly indult útjára, de idén is kitart a karácsonyi páva őrület. Ez a színcsalád azoknak ajánlott, akik szeretnek egy lépéssel a divat előtt járni. A nyugat-európai design boltok modernitását idézik a pávás kiegészítők. Visszafogottabb vásárlóknak elég a madár tollazatának színeivel felszerelkezni: a kék, lila, pink, zöld és arany kombinációjával díszítve senki sem tudja majd levenni a szemét karácsonyfánkról. Átlátszó gömbök, bojtok, tollas kiegészítők fokozzák a glamúros, nagyvilági hatást.

 

 Rózsaszín mámor

 

Az arany és a rózsaszín bájos kombinációi jellemzik ezt a stílust, amely elegáns és légies életérzést sugall. Izgalmas és trendi ötlet, hogy nem hagyományos színeket keverünk az ünnepi dekorációba. Valami más ez. A fenyőfa rózsaszínű és arany díszekkel, fehér fényekkel különleges hangulatot áraszt. Ezzel a karácsonyi trenddel lehetünk nagyon bátrak! Minél merészebb a díszítés, annál jobb!

A flamingó őrületet kiélhetjük a rózsaszínű karácsonyi dekorációval. A gyertyatartótól a puha párnákig, az aranyszínű evőeszközökig és a cizellált porcelánokig minden egy vagány és egyben exkluzív hangulatot varázsol az otthonokba. Tollak, szőrmék és glitteres holmik fokozzák a hatást. A barack és bézs színek a rózsaszín és arany mellett a karácsonyfa gömbökön is megjelenhetnek.

 

Gyermeki varázslat

 

A karácsonyi színek érzékeny, optimista hangulatot árasztanak. A vidám, élénk és feltűnő növényvilág, mille fleur és szőlőindák, a szép grafikai rajzok és a kockás minták mellett egyedivé teszik a téli ünnepeket. A díszítés öröme nemcsak a tárgyakon, hanem az élet minden területén megmutatkozik: az ünnepi díszektől, a csomagolópapíroktól és az üdvözlőkártyáktól kezdve a stílusos tervezésen át a gondos kézírásig. Ha egyedi megjelenésre vágyik, válogathat a kreatív karácsonyi díszek közül is, például a vicces figurák (hamburger, dinoszaurusz, fánk stb.), amik nemcsak humort csempésznek az ünnepekbe, hanem akár a személyiséget is jobban kifejezhetik.

   

A minimalista, skandináv karácsony

 

A skandináv karácsonyi dekorációnak a fehér szín az egyik fő alkotóeleme. Rusztikus fából készült díszek, skandináv minta, kockás asztalterítő, rénszarvas, csillagok - ezek tartoznak leginkább a skandináv formavilághoz. A natúr stílusvilágban a karácsonyi dekoráció anyaga kap nagy hangsúlyt.  Nyers formában mutatkozik meg a parafa, a kéreg, a juta, a fű, a fa, a fém, a márvány és a kő. Az anyagok természetes állapotát hangsúlyozzák a durván faragott, törött, szövött vagy “kezdetleges” módon kidolgozott megoldások. Fontos szerepet kap a tapintás. A rusztikus felületeken kívül a finoman csiszolt, kézzel simogató felületek is hangsúlyozzák a természet szépségét. A régi kézművesség újjáéled.  Az erdő rengeteg mintát és motívumot kínál, beleértve a makkot, kérget, leveleket, dióféléket, tobozokat és gyümölcsöket. A fehér karácsonyi dekoráció és fenyőfa díszek ha

természetes anyagból készülnek még hosszú évekig megállják a helyüket és ámulattal töltik el a vendégeket. Egyszerűségükben nagyszerűek. A fehér mellett, a szürke és bézs tónusok is igen divatosak 2020 karácsonyi dekorációiban. Belecsempészhetünk még némi ezüstös csillogást is a fehér dizájnba. A karácsonyfa ezüst díszekkel soha nem megy ki a divatból.

A skandináv karácsonyi dizájnban minden az egyszerűségről és a funkcionalitásról szól.

 

Ezek lesznek az idei karácsonyi trendek. Válogassanak bátran!